Als je inspiratie wilt opdoen voor je tuin dan kun je dit op verschillende manieren doen. Zo kun je inspiratie opdoen in een van de vele tuinmagazines. Daarnaast zijn er televisieprogramma’s waar je naar kunt kijken. Natuurlijk is het ook slim om naar tuinshows te gaan en naar tuiniers welke een voorbeeldtuin hebben. Zo kun je uit eerste hand ontdekken en zien wat er op het gebied van het ontwerp van je tuin mogelijk is. Een mooie tuin is een verrijking van je huis! Het is dus slim om hier tijd in te investeren. Het is trouwens niet alleen slim, maar ook nog eens erg leuk.

Professionele hulp van tuinarchitecten

Het is ook slim om met een tuinarchitect of een hovenier om de tafel te gaan zitten. Hij (of zij) kan samen met jou de mogelijkheden van jouw eigen tuin bekijken. Je kunt je wensen bespreken, je opgedane inspiratie delen en samen met de hovenier de mogelijkheden van jouw ontwerp bespreken. Op die manier kun je de ervaring en het vakmanschap van de hovenier benutten om een mooie tuin te krijgen. Een tuin waar je nog vele jaren van zult genieten.

Tuinarchitect inhuren

Een tuin aanleggen en ontwerpen is vaak een hele klus. Het is ook iets wat je natuurlijk niet zelf iedere dag doet. Het is daarom slim om een ervaren specialist in te schakelen. Een tuinontwerper inhuren is een slimme zet en kan deze specialist een hovenier zijn of een tuinarchitect. Met hun jarenlange ervaring en kennis is het slim om te ontdekken wat er mogelijk is. Kijk ook naar de opties om een tuinontwerper in te huren welke de tuin kan aanleggen. Zo weet je zeker dat de gedachte welke de ontwerper heeft goed wordt overgebracht in de tuin.

Advies krijgen over onkruid

Soms is onkruid ontzettend hardnekkig en heb je er alles aan gedaan om het weg te schoffelen of te verwijderen en is dat niet voldoende. Dan kan het handig zijn om een chemisch middel te gebruiken. Er zijn veel producten op de markt en ze zijn lang niet allemaal goed voor het milieu. Als je middelen gebruikt op basis van vetzuren, dan tast het alle planten aan waar je het op aanbrengt. Ga dan dus heel gericht te werk. Zorg dat het middel een ctbg-registratie heeft, dit betekent dat het middel minder belastend is voor het milieu. Als je voor een heel goedkoop en minder belastend middel wilt gaan, neem dan gewoon schoonmaakazijn. Dit heeft bijna iedereen is huis en is echt heel effectief voor het bestrijden van onkruid.

Een aantal aandachtspunten zijn onder meer:

  • Zelf bestrijden
  • Laten bestrijden
  • Preventie onderzoek
  • Beheerplan

Een tuinarchitect kan je natuurlijk met nog meer helpen! Denk aan bijvoorbeeld het ontwerpen van een vijver of een plan voor het plaatsen van mooie schuttingen.